Verslag ronde van Haren

De ronde van Haren; een verslag van Leonie, die een mooie 2e plek pakte.

Regen, een natte/gladde weg en een vijftig tal wilde wiev’n (zo zou Jannes Mulder dat zeggen), dat waren de ingrediënten voor de dameskoers in Haren.
Helaas speelde die gladde weg 3 groene Mac Ladies parten. Iets te wild de gladde bocht in en daar lagen ze. Helaas liep het voor Danielle het minst goed af, een gekneusde rug. De bikkel verbeet echter de volgende dag wel even de pijn voor het Gala voor het Ronald McDonald Huis, respect. Trieneke en Simone lagen helaas ook op het asfalt. Jammer, want ze reden beide een goede wedstrijd. De valpartij was 5 ronden voor het eind, dus even terug naar het begin..
Het tempo zat er meteen goed in met veel speldenprikken en al snel een mooie kopgroep van 5 dames met o.a. Ivana en Danielle van ons! Ze werkten goed samen en bleven daardoor ook lange tijd vooruit. Echter niet alle ploegen waren vertegenwoordigt waardoor het gat toch weer werd gedicht.
Met nog zo’n één derde wedstrijd te gaan sprongen Mareille en Anouska Koster weg, Willeke de Jong sprong erachteraan uit het peloton en ik sprong mee. We pikten de inmiddels iets teruggezakte Mareille op, maar die kon helaas niet meer aanpikken. Uiteindelijk vormde zich dus een kopgroep van 3. Ik wist dat Anouska zou gaan proberen te demareren, echter ging ze eerder dan ik had verwacht en was ik te laat met reageren doordat ik net van kop af kwam. Een sprint om de tweede plek restte en dit lukte! Mijn eerste podium dit seizoen :) Op naar nog meer mooie wedstrijden met de Mac Ladies!

Reacties zijn gesloten.