Podium voor Astrid in omloop van de Kompenije

Astrid Drachtstercompagnie

Afgelopen zaterdag werd de omloop van de Kompenije in Drachtstercompagnie verreden, ongeveer 50 dames stonden aan de start. Een verslag van Astrid, die hier haar eerste podiumplek (3e) in een wielerwedstrijd behaalde!

Er moesten 20 ronden van 3.5 kilometer gereden worden. Er werd veel aangevallen, Ivana, Leonie en Triekene waren daarin zeer actief en attent. Ook ik heb een paar keer geprobeerd te demarreren. Echt wegkomen bleek erg lastig want er werd van alle kanten gereageerd en de gaten dichtgereden. Trieneke had op een gegeven moment echt een groot gat. Ik dacht echt dat zij weg bleef maar helaas reed haar medevluchtster niet heel sterk waardoor het moeilijk werd om de voorsprong vast te houden. Drie ronden voor het einde wilde ik weer naar voren rijden, ja vanuit het laatste wiel….Ik reed langs het peloton en toen ik bijna vooraan was sprongen Danielle Lissenberg en Ingeborg Kreuze weg. Ik ben er achteraan gesprongen en ik kon bij die 2 aansluiten. Het was direct kop over kop draaien en dat ging echt goed. We wilden alle drie wel rijden en weg blijven. Gelukkig door het afstoppende werk van mijn lieve ploeggenootjes lukte dat ook! Met ingang van de laatste ronde hadden we 40 seconden voorsprong, we gingen het halen! Het laatste lange rechte stuk naar de finish toe reed ik op kop. Op het einde kwamen ze achter me weg gesprongen. Ik was niet explosief genoeg om direct mee te kunnen waardoor ik helaas geklopt werd. Maar wel mooi derde geworden!! Dat had ik echt niet verwacht, niemand denk ik, ben er echt heel blij mee! Astrid

Reacties zijn gesloten.