Margriet wint officieus NK Masters vrouwen 40+ (met verslag)

Margriet NK masters

Afgelopen zaterdag werd in Utrecht op de Nedereindse berg, het eerste (officieuze) NK masters vrouwen verreden. In 3 categorieën werd er gestreden om de titel en Margriet wist in haar categorie de winst naar zich toe te trekken. Gefeliciteerd!

Het verslag van Margriet: Op de kalender stond een NK voor dames masters 30+, 40+ en 50+ voor 14 juni 2014. Dat is net wat voor mij, ondanks de wedstrijd op dezelfde dag in Drachtster Compagnie, wat bij mij bijna in de ‘achtertuin’ is. 
Met een gezamenlijke start voor de drie categorieën en flink wat wind, beloofde het een mooie wedstrijd te worden. De dames die vaker op de wielerbaan de Nedereindse Berg, bij Utrecht, hadden gereden, waren vandaag in het voordeel. De Nedereindse Berg is een erg mooi aangelegde wielerbaan met best veel hoogteverschil in één ronde – na de wedstrijd had ik zo’n 370(!) hoogtemeters gemaakt. Na 20 minuten ontstond er een kopgroep met tijdrijdster Marion Gerssen, nog twee 30+ dames en een 40+ dame. De samenwerking was niet optimaal, ze bleven goed in het zicht, en nadat er al een paar rensters naar toe waren gesprongen, ik ook, kwam het uiteindelijk toch weer bij elkaar. Na 60 minuten + 3 ronden sprintten de 50+ dames af, waarbij Anneke Lubeek de sprint won. Ondertussen was het opletten, of er niet iemand van mijn categorie wegsloop, dit was volgens mij niet het geval, maar hier was wel wat verwarring over. Gaandeweg de wedstrijd werd me wel duidelijk welk wiel ik moest hebben in de sprint, want mijn benen waren deze dag niet super. In het laatste rondje ben ik in het wiel van mijn grootste concurrente gaan zitten en bij het uitkomen van de laatste bocht was er genoeg ruimte om haar voorbij te gaan met de sprint. Ha, gewonnen! Bij de 30+ dames ging de winnares vanaf de bocht op kop de sprint aan – ze haalde het net, Carolien van Herrikhuyzen. Nummer 2, rassprintster Tamara Peek, had haar bijna te pakken. 
Hopelijk wordt dit kampioenschap volgend jaar weer gehouden met nog veel meer dames aan de start!

Reacties zijn gesloten.