Mooie 3e plek voor NCK ploeg

NCK 2

Dit weekend wisten de dames tijdens de Nederlandse kampioenschappen voor clubs een hele mooie 3e plek te behalen. En dat met een ploeg zonder prof/ continentale renster in de gelederen. Gefeliciteerd!

Een verslag van Susanne:

Zaterdag 27 september was het NCK 2014 (ploegentijdrit over 30 km), de traditionele afsluiting van het wielerseizoen. De eerste voorbereidingen begonnen 8 weken geleden. Een trainingsschema werd opgesteld en met z’n 5-en, Trieneke, Ivana, Danielle, Mareille en Susanne hebben we hard getraind om er voor te zorgen dat we een goede ploegentijdrit neer kunnen zetten.

De ambities, na het mooie resultaat van de ploegentijdrit op de afsluitdijk, waren hoog, namelijk een podiumplek.
Om 10:59 stonden Trieneke, Ivana, Mareille en Susanne aan de start. Danielle, Ronald, Rudi en Karst in de ploegleidersauto achter ons! De start verliep wat chaotisch, maar de formatie werd gevonden en we gingen hard over de dijk richting Hornhuizen. In de verte de ploeg voor ons in zicht, die we later hebben ingehaald. Het eerste deel van de race ging goed, daarna begon bij iedereen de vermoeidheid toe te slaan. Vanaf Zoutkamp werd er weer hard doorgetrokken voor de laatste 10 km naar de finish. Met de ploeg compleet zijn we over de finish gekomen. Daar hadden we de 1e tijd van dat moment. De dames van WVNoord Holland (1e) en Jan van Arckel (2e), reden uiteindelijk sneller dan ons. Wij haalden de 3e plaats. Erg trots op dit team, een eerste podiumplaats op het NCK voor het dames wielerteam Ronald McDonald huis Groningen!! Bedankt voor deze geweldige ervaring en de goede begeleiding.

De dames bij de start

Prijsuitreiking

Reacties zijn gesloten.