Verslag clinics 3 en 4 oktober

In het weekend van 3 en 4 oktober hebben de dames twee fietsclinics verzorgd. Op de vrijdag voor de sponsor Mobility Service en op de zaterdag voor klanten van de Rabobank. Hierbij een verslag:
De uitvalsbasis van de clinic is een prachtig 14 persoonshuis in Holten (www.degeitenmeijer.nl). Het huis staat (bijna) aan de voet van de Motieweg en de Holterberg.
Op vrijdagochtend worden de puntjes op de i gezet voor de lunch. De verschillende belegde broodjes en salades worden klaargemaakt en de soep staat te pruttelen. Ondertussen verkennen de andere dames op de fiets nog even de omgeving. Rond 12:00 uur arriveert de groep. Na een welkomspraatje gaan we eerst lunchen, om daarna met een goed gevulde buik op de fiets te stappen. Voordat we weg gaan controleren we nog even de helm, de bandenspanning en plaatsen we de kaderplaatjes met naam op ieders zijn fiets. De mannen doorstaan de ik-ken-mijn-fietsonderdelen-quiz en we stappen op de fiets voor een rondje Sallandse Heuvelrug. Onderweg besteden de dames persoonlijk aandacht aan de fietstechniek en het waaierrijden. Op de Holterberg komt het klimmen en dalen aan de orde. De clinic sluiten de mannen af met een tijdrit op de Motieweg. Bij terugkomst staat een prosecco klaar om te proosten op de geslaagde middag.
Op de zaterdag arriveert de tweede groep. Tijdens het RonaldMcDonaldHuis Gala in mei van dit jaar heeft de Rabobank bij de veiling geboden op deze clinic. De Rabobank heeft klanten meegenomen. Ook deze keer bestaat de groep, op één vrouw na, alleen uit mannen. Maar ze hoeft zich niet tussen deze haantjes staande te houden, ze krijgt een privé clinic. Het programma bevat nu ook een ochtenddeel. Als de groep om 10:00 uur arriveert beginnen we met koffie en zelfgebakken taart. Na de quiz stappen ze op de fiets om een rondje te maken, over vlak terrein. Na de lunch staat weer de Holterberg en de Motieweg op het programma. Met een borrel sluiten we ook deze geslaagde dag af.
Met dank aan www.duursport.nl voor het gratis beschikbaar stellen van bidons en sportvoeding.

Reacties zijn gesloten.