Strijen en Novilon Eurocup

Dit weekend reden de dames de eerste echte wedstrijden, een aantal dames reden zelfs een dubbel programma.

 

Zaterdag werd er gereden in het Zuid- Hollandse Strijen, een wedstrijd voor clubrensters. Er stond 80 km op het programma over ronden van circa 10 km.

In de eerste ronde konden de dames mooi als groep naar voren rijden. In eerste instantie zaten er 5 dames van ons; Trieneke, Ivana, Mareille, Annet en Danielle in de kopgroep van 40. Naar mate de wedstrijd vorderde haakten en er steeds meer dames af en bleven alleen Trieneke, Annet en Danielle over in de eerste groep. Mareille en Leonie zaten in een groep daar achter en reden voor plek 35-50. Van de 150 dames haalden er slechts een 50-tal de finish.

Uitslag: 24 Trieneke, 27 Danielle, 29 Annet, 34 Leonie, 39 Mareille.

 

Zondag reden een aantal dames de ‘Novilon Eurocup’ een internationale wedstrijd. De start was in Coevorden en via o.a. de VAM-berg en een aantal kasseienstroken liep de route naar Roden. Maar liefst 135 km stond er op het programma. De omstandigheden waren zwaar.

Direct na de start komt het al op de kant en valt het veld uiteen in groepen. Ivana en Leonie handhaven zich in eerste instantie in de 2e groep en Annet, Mareille, Danielle en Trienene in de 3e groep. Daarachter rijden nog een aantal groepen. Vergeleken met de vorige editie geen slecht begin voor de dames. Helaas lukt het de dames in de 2e groep niet om te blijven aanhaken en de 3e groep verliest steeds meer terrein. Al onze dames moeten de koers voortijdig verlaten, samen met een hele meute ‘profrensters’, geen schande dus. Er rijden slechts 45 van de 160 gestarte dames de koers uit.

Reacties zijn gesloten.