Podium in Ureterp en Warns

Podium Ureterp

Dit weekend waren de dames weer actief in verschillende wedstrijden.

 

Vandaag wist Leonie in het criterium van Urteterp uit met een kopgroep van 5 uit de greep van het peloton te blijven en een mooie 3e plek te behalen.

Uitslag: 3 Leonie, 9 Ivana, 16 Danielle, 17 Simone, 23 Grytsje, 29 Astrid, 34 Els

 

Een verslag van Leonie:

Vandaag stonden we met 7 vrouw sterk aan de start in Ureterp.

Toch wel een soort van thuiswedstrijd voor mij, ik kon namelijk op de fiets heen.

Kwart voor twaalf, toen ik me nog rustig aan het omkleden was, ging iedereen al bij de start staan om opgesteld te worden.Wat een haast. Ook ik dus maar de fiets over het hek tillen en achter in de rij aansluiten. Ook nieuw voor mij; een loze ronde en dus een vliegende start, dit dus omdat we veeeel te vroeg klaarstonden. Anyway, mijn wedstrijd begon dus achterin. Langzaam kon ik wat naar voren kruipen. De andere dameskannibalen, met name Daniëlle, Ivana, Simone en Grytsje, zag ik al mooi voorin zitten. Eenmaal voorin besloot ik meteen maar even mijn benen te testen, dit nog zonder al te veel succes;) Na de tweede serie premiesprints werd er doorgetrokken en daar zag ik het gevaar. Ik kon meespringen en uiteindelijk bleken we los te zijn met z’n vijven. Achter mij hebben verscheidene kannibalen zich (tot vervelends toe:)) vastgebeten in de fiets van hun voorgangsters en hebben ze het nodige afstopwerk kunnen doen. Thanks voor het vertrouwen ladies! Ik wist dat het met kleppers als Janneke, Anouska en Ilona nog knap lastig zou worden, ook wist ik niet wat ik nog van Sanne kon verwachten.

Uiteindelijk reden we met z’n vijven op de meet af. Als derde kwam ik de laatste bocht uit en ik kon die positie handhaven. Een mooie podiumplek dus in Ureterp!

Anouska Koster won de wedstrijd nipt voor onze mede-kannibaal Janneke Ensing.

 

 

Annet reed vandaag ook een criterium, maar dan in Waddinxveen. Ze kon zich gedurende de wedstrijd goed voorin handhaven. De finale verliep helaas niet helemaal naar wens. Als 24e bolde ze over de streep.

 

 

 

Zaterdag werd er in Warns door enkele dames een tijdrit verreden. Hiervan het volgende verslag:

De Energiewachttour beginnen we  in Winsum met een proloog van 2,5 km. Als generale besluiten we de tijdrit in Warns te gaan rijden. Dit is een korte individuele tijdrit van 7 km. We kunnen dan alvast even wennen aan het zuur in onze benen. Er staat een flinke wind, die we al snel schuin van voren krijgen. Hoewel iedereen wel een goede start heeft zakt het tempo. Gelukkig hebben we de wind schuin mee in het tweede deel. De meeste dames komen daar wel weer flink op gang met snelheden boven de 50 km/h. Het laatste stuk is recht tegen de wind in, met als afsluiter nog een flinke kuitenbijter, de dijk.

Trieneke weet de 7 km het snelst af te leggen met een gemiddelde van 42 km/h. Ze slaat een flink gat met nummer 2 en 3 die gemiddeld 40,5 km/u rijden.

Uitslag: 1 Trieneke, 5 Ivana, 9 Leonie ,10 Mareille, 12 Sytske.

 

Reacties zijn gesloten.