EWT: zaterdag en zondag

Kannibaaltenue

Daar waar de dames de eerste drie dagen in de EWT met zonnig voorjaarsweer te maken hadden, was dat zaterdag en zondag wel anders.

Zaterdag een etappe rondom Stadskanaal van 117km door wind en regen. Al vroeg in de wedstrijd werd er hard gereden en dat zorgde voor veel slachtoffers in het peloton. Onze ‘youngster’ Mareille en Simone hoorden daar helaas ook bij. Leonie, Ivana en Trieneke konden zich handhaven in de 3e groep en de rode trui werd een dagje langer veilig gesteld. Uitslag etappe 3: 32 Leonie, 43 Ivana, 55 Trieneke.

Vandaag de laatste etappe op het Duitse eiland Borkum, een bijzondere locatie dus. Mooi weer, maar ook harde wind (kracht 5). Voor Trieneke was de EWT net een dagje te lang helaas. Ivana en Leonie konden zich mooi in het grote peloton handhaven, de rode trui voor beste clubrenster leek veilig. Echter een valpartij van Leonie op circa 3300m voor het einde ‘gooide roet in het eten’. Ondanks de mooie week. toch flink balen voor de dames. Er wisten uiteindelijk slechts 58 rensters de EWT te volbrengen, minder dan de helft  van het peloton. Uitslag etappe 4: 25 Ivana, 58 Leonie. Eindklassement: 35 Ivana, 56 Leonie, daarmee werden ze respectievelijk 5e en 7e clubrenster.

Dit weekend werd er ook nog elders gekoerst. In Rotterdam reden Annet en Mischa een criterium. Ze werden 12 en 20ste. Susanne reed een tijdrit over 41km in Almere en wist de 4e plek te behalen.

Reacties zijn gesloten.