Drukke koersweek met 3 podiumplekken

IMG-20150607-WA0004[1]

Afgelopen week werd er weer volop gekoersd. Op dinsdag was er het DK tijdrijden, woensdag werd de parel van de Veluwe verreden, zaterdag en zondag een 2 daagse in de gemeente Noordenveld voor de clubcompetitie en ook was er zondag het NK voor masters.

 

NK Masters Utrecht

Zondag stonden Margriet en Karen namens ons team aan de start in Utrecht bij het NK masters (rensters 30/40/50+). De koers eindigde in een massasprint en daarin reed Margriet zich knap naar de 3e plek. Karen wist als 8e te eindigen.

 

 

Verslag districtskampioenschap Noord Tijdrijden

Windkracht 6, het KNMI had zelfs code geel afgegeven voor de provincie Friesland, toch ging het DK Tijdrijden voor het district Noord gewoon door. In de landerijen bij Nieuwehorne werd een parcours van 18,4 km  afgelegd. Met moeite konden de dames hun tijdritfiets rechtop houden. Tegen de wind moest er hard gewerkt worden om niet onder de 30 km/h te komen. Om daarna met wind mee op de grote plaat het gemiddelde flink boven de 50 km/h te houden.

Trieneke wist een derde plaats te behalen, 24 seconden achter Marijn de Vries en 16 seconden achter Anouska Koster.

Susanne zette de snelste tijd neer bij de amateur vrouwen.

Uitslag:

Trieneke Fokkens           27:03:85

Susanne Pathuis              28:11:84

Ivana Tiessens                  28:53:31

Mareille Meijering          30:19:11

Karen Witterholt             30:34:48

Margriet Engelsma         30:37:63

 

Verslag puntenkoers in 2 daagse Noordenveld

Zaterdagmiddag reden Mareille en Ivana de puntenkoers van de tweedaagse van Noordenveld. Van te voren waren we behoorlijk zenuwachtig, omdat het de eerste keer was dat we zo’n soort koers reden. Gelukkig hadden we alles al tot in de puntjes geanalyseerd ;) Er stonden aardig wat sprinters aan de start, zoals twee profdames van parkhotel en liv-plantur, maar Mareille en Ivana konden zich gelijk in het begin goed handhaven. Beiden pakten onderweg aardig wat puntjes mee, en wonnen we alle twee een tussensprint. We kregen nog eens extra motivatie toen de hele bocht na de finish groen kleurde en ons bijna over de finish heen schreeuwde. Uiteindelijk wist Ivana de eindsprint te winnen, waarmee ze 20 punten pakte. Echter was het nog niet meteen duidelijk of ze hiermee het podium had gehaald, de jury had wat problemen met de protesten na een valpartij en daardoor dus ook de puntentelling. Uiteindelijk kwam het verlossende woord, Ivana had de tweede plaats weten te veroveren! Ook Mareille had goed gesprint, en eindigde op de 9e plek. Samen met de prestaties van de andere meiden in het criterium eindigden we na de eerste dag op een tweede plek in het ploegenklassement! :) Op naar morgen!

IMG-20150606-WA0007[1]

Reacties zijn gesloten.