Mareille in kopgroep in Kerspelen

kerspelen kopgroep

Zaterdag 13 juni stonden we om half 10 met acht kannibaal-dames aan de start van de ronde van de Kerspelen: Leonie, Annet, Simone, Trieneke, Ivana, Mischa, Grytsje en Mareille. Er stond aardig wat wind en daarom moesten we zo snel mogelijk zorgen dat we met z’n allen vooraan kwamen te zitten. Er moest eerst 1 kleine ronde worden afgelegd, vervolgens 2 grote rondes en daarna nog 5 kleine. Meteen in de eerste grote ronde werd het op de kant gezet en zaten we met z’n zevenen in de eerste groep van ongeveer 40 rensters. Trieneke kon na een serieuze inhaalslag helaas net het laatste gaatje niet meer overbruggen. Even later ging het ook net iets te hard voor Grytsje en zaten we nog met z’n zessen in de eerste groep van 36 rensters. Iedereen zat attent mee vooraan en met verschillende aanvallen van kannibalen zat er elke keer een kannibaal mee bij een ontsnappingspoging. Op zo’n 40 kilometer voor de finish waagde Mareille een poging, ze kreeg al vrij snel een groot gat in haar eentje. Even later sloten er 3 andere dames aan en liep de voorsprong van de 4 koploopsters al gauw op naar 2 minuten door het fantastische afstopwerk van de dames in het peloton. Op het eind was het kaarsje helaas uit en werd Mareille 4e, Leonie won nog knap de sprint van het peloton en werd hiermee 5e. Ivana werd 16e en Annet 29e. Er zijn uiteindelijke maar 62 rensters die de volledige koers hebben uitgereden en daarbij zaten alle 8 kannibalen! Heel sterk gereden door de hele ploeg!

De dames goed van voren in het peloton

De dames goed van voren in het peloton

Reacties zijn gesloten.