Trieneke op dreef in Usquert en Surhuisterveen

Wielrennen Profronde Surhuisterveen: Eileen Roe

Afgelopen zondag een 4e plek voor Trieneke in Usquert en een podiumplek (3e) vandaag in Surhuisterveen.

Het verslag:

Zowel in Usquert als in Surhuisterveen waren de weergoden ons niet goed gezind. Vooral in Usquert kwam de regen met bakken uit de lucht. Waarschijnlijk door het slechte weer werd er weinig vanuit het peloton ondernomen, dus uiteindelijk in een massasprint naar de finish streep. Waarin Trieneke net naast het podium greep met plek 4! Ivana eindigde als 9de, Elise als 16de en Astrid als 34ste.

Bij de profronde in Surhuisterveen was het door het natte weer vooral in de bocht naar de winkelstraat spekglad. Een aantal dames zijn hier ook hard in de hekken geschoven. Trieneke probeerde in de tweede ronde al weg te rijden maar werd al snel teruggehaald. Judith Bloem van het team Restore Cycling haar demarrage bleef wel in stand en heeft lange tijd solo gereden. Daarachter werd door Ivana en Trieneke hard gestreden om de resterende premies. Het tempo bleef er in het peloton goed inzitten en uiteindelijk werd Judith weer opgeslokt door het peloton. Trieneke probeerde nog samen met Janneke Kanis van Skil-Argos weg te komen. Ook deze aanval loonde niet en uiteindelijk werd de wedstrijd weer met een massasprint afgesloten. Waarin Trieneke nipt derde werd voor Anna van der Breggen en Laura van der Kamp! Elise, Ivana en Hilde moesten in de remmen knijpen door een valpartij maar werden nog netjes 13de, 14de en 15de.

 

Foto’s: Rudie Ottens – www.ottie.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


+ 7 = dertien

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>