Rianne vanuit de Jeugdtour Assen

TT criterium 017

Onze junior dame Rianne komt deze week in actie in de Internationale Jeugdtour Assen. Zes dagen knallen in een proloog, omloop, klassieker, 2x een criterium en een individuele tijdrit. Inmiddels is ze drie dagen op weg, een verslag van haar belevenissen:

Maandag 30 juli, zijn we gestart met de proloog aan de vaart. Geen idee wat hier van te verwachten! Maar het was ongeveer 1km met een keerpunt, en dat je gewoon hard moest fietsen was duidelijk. Eerst moet je dan aftekenen, en door de verzet controle, en dan wachten tot je mag. Ik was verrast toen de uitslagen er waren en dat ik 37e geworden was van de 61. Ik had geen idee hoe snel de anderen hadden gefietst, ik had niemand ingehaald en niemand mij, dus ik wist niet of ik een beetje hard genoeg gefietst had.

Dinsdag 31 juli, omloop Kostverlies. Een rondje van 9 km die we 4keer moesten fietsen. Achteraan gestart, al die dames staan bijna al een half uur in de fuik als het niet langer is. Het was gelukkig net weer droog toen wij moesten starten, de nieuwelingen dames en junior dames startten tegelijk. Maar wat een zenuwachtig gedoe!! Nog nooit zo meegemaakt, aanzetten, vol in de ankers, aanzetten en vol in de ankers en dan nog niet eens alleen voor een bocht.. In de eerste ronde was er meteen al een valpartij. Uiteindelijk weer 37e geworden.

Woensdag 1 augustus, klassieker door Drenthe. We moesten al om 08.20uur starten, dus zat iets na 06.00uur al in de auto op naar Gieten. Het was een prima weertje! Daar warm gefietst en weer stonden al die dames al langer dan een half uur in die fuik te wachten. Binnen 5 km waren er al 2 valpartijen! Na 18km zou er 4km kasseien aankomen. Dus het doel was om na 15 km bij de eerste 20 te rijden, missie mislukt. En daar is het inderdaad ook gebroken. Uiteindelijk zijn we met een groepje van 3 gaan draaien, wat er 4 werden, 5 en later 6. We hadden net onze draai gevonden met draaien, moesten we uit koers omdat we teveel achterstand hadden op de kopgroep… Dus zijn we rechtstreeks naar Assen gefietst. Van de uitslag op internet snap ik niet heel veel, maar we hebben allemaal dezelfde tijd gekregen en sta in de lijst als 52e..

Morgen staat er een criterium op het TT Circuit op de planning, ben benieuwd!! Als die auto’s en motoren er zo hard door die bochten kunnen, misschien rijdt het dan wel wat anders..

Rianne


Reacties

Rianne vanuit de Jeugdtour Assen — 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


4 + = zes

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>