Route homeride! Nog een aantal fietsers nodig!

Voor de homeride op 2 en 3 juni hebben we nog een aantal fietsers nodig voor etappe 3 t/m 7 dus schrijf je in!

Je krijgt een gratis homerideshirt!

1. Groningen – Beetsterzwaag: 62 km – De eerste etappe is een opwarmer van 62 kilometer en gaat langs het Ronald McDonald Huis in Groningen naar de bijzondere vakantielocatie De Hoeve. Daar wordt iedereen verwelkomd door enthousiaste vrijwilligers en kan voor de eerste keer worden bijgetankt.

2. Beetsterzwaag – Zwolle: 84 km (rp* Steenwijk-37 km – 146 km Vorig jaar werden de HomeRiders verrassend onthaald op het Rodetorenplein. Dat succes willen HomeRide en de Zwollenaren dit jaar natuurlijk overtreffen: dit jaar op het Kerkplein! Na het nuttigen van een heerlijke pastamaaltijd fietsen de teams goed voorbereid de nacht in. Nog zo’n 350 kilometer te gaan.

3. Zwolle – Utrecht: 110km (rp* Barneveld-65 km) – 256 km De eerste nachtelijke beproevingen worden tijdens deze etappe doorstaan. De fietsers hebben 250 kilometer in de benen en velen zijn met hun gedachten bij hun familie en vrienden. Ze passeren het Wilhelmina Kinderziekenhuis en het bijhorende Ronald McDonald Huis en denken ook aan alle gezinnen die in de Ronald McDonald Huizen een zware nacht doormaken.

4. Utrecht – Tilburg: 85 km (rp* Sleeuwijk -38km) – 341 km De HomeRide-teams rijden nu behoorlijk verspreid door Nederland. De nacht met haar donkerte en stilte en de vermoeidheid van de renners zorgen ervoor dat dit wellicht de zwaarste etappe is. Het snelste team wordt, afhankelijk van het weer, rond 02.00 uur in Tilburg verwacht. De renners worden hier extra in de watten gelegd door masserende vrijwilligers en zij krijgen een energierijke versnapering. Het laatste team heeft de zon al zien opkomen en wordt rond uiterlijk 08.00 uur verwacht. Vanaf Tilburg moet nog 150 kilometer worden weggetrapt.

5. Tilburg – Veldhoven: 35 km – 376 km De kortste rit van circa 40 kilometer gaat naar Veldhoven waar een uitgebreid ontbijt klaarstaat. Vorig jaar kwam Yvon Jaspers, ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds, de renners een hart onder de riem steken. Welke verrassing hebben we nu in petto?

6. Veldh – Valkenburg: 111 km (rp* Weert/Sittard-40/84 km) – 487 km Het heuvelachtige Limburgse parcours doet de benen pijn en spreekt het uithoudingsvermogen van de renners aan. Maar met de finish in zicht trappen zij vol goede moed de hoogtemeters lachend weg. Eenmaal bij de Ronald McDonald Kindervallei in Valkenburg weten ze: het gaat ons lukken!

7. Valkenburg – Maastricht: 20 km – 507 km 20 kilometer scheidt de renners van de finish in Maastricht. Maar het venijn van HomeRide zit in deze etappe. De klimmetjes vergen het uiterste van de renners, maar men weet dat er een welverdiende huldiging op de Grote Markt op hen wacht. De renners worden tussen 12.00 en 15.00 uur onthaald door honderden vrienden, familieleden en Maastrichtenaren. Met trots mag ieder teamlid dan zeggen: ik ben HomeRider!

* Onderweg zijn er extra rustpunten (rp) ingericht. Hier kunnen de estafetteteams van renner wisselen, en fruit, eten en drank inslaan. ** Lengte etappes kunnen tot 3 km per etappe afwijken, totale lengte maximaal 10 km.

 

Check de route in Google Earth op: http://www.homeride.nl/homeride/bekijk_routev


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


een + 8 =

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>