Rianne van der Helm over de HomeRide 2012

546502_229851897117121_1030863166_n

2 juni, de homeride. Het was mooi weer, de zon scheen en wind in de rug. Om 15.00uur zijn we gestart vanaf het Sontplein in Groningen. De eerste etappe is gefietst door Jolanda, Linda, Karin en Kim. Onder begeleiding van de politie zijn we eerst naar het RonaldMcDonald huis in Groningen gefietst. Vanaf daar zijn we weer terug naar het Sontplein gefietst, waar Theodora, Mariët en Rianne in de bus zijn gestapt op zich te sparen voor de volgende etappes. De dames hebben echt keihard getrapt en zijn zo als eerste in Beetsterzwaag aangekomen. In Groningen zijn ze ondanks de GPS al van de route afgeweken, resultaat: alle 300 HomeRiders volgden.

Vanaf Beetsterzwaag naar Zwolle hebben Linda, Jolanda, Mariët en Rianne gefietst en ook nu zat het tempo er lekker in. Het was  nog steeds zonnig en we hadden wind in de rug. In Zwolle aangekomen stond er een pastamaaltijd voor ons klaar. Hier zijn Jolanda en Linda door Elise naar huis gebracht en hebben ze het stokje overgegeven aan Ronald en Frebus. Rianne en Mariët zijn weer in de bus gegaan.

Tijdens de etappe van Zwolle naar Utrecht is ook rap gefietst, met Frebus op kop en Ronald in het wiel. Ondanks het invallen van de duisternis waren we toch rap in Utrecht. Om 03.00 uur hebben de dames Florien, Anouk en Theadora het stokje overgenomen. Deze tocht begon mooi, weinig wind en droog. Tot de eerste sputters, wat over ging in druppen, tot later in de morgen in plensbuien. Met nog enige hoop op droog weer zijn de dames doorgefietst. Echte BIKKELS. Deze etappe van 85km hebben ze echt wel afgezien. In Tilburg aangekomen was Anouk aan haar eindje door de kou en de regen. Maar ze zijn doorgegaan en niet afgestapt, echt super!

Vanaf Tilburg vervolgden we de rit naar Veldhoven waar we hebben ontbeten bij de McDonalds! Hier konden we de weersvoorspellingen even checken en die waren niet erg goed. Aangezien we allemaal verkleumd waren hebben we een stukje met de bus afgelegd, waarna Mariët, Theadora en Rianne weer op de fiets gestapt zijn. Theadora heeft de kilometers op de mountainbike gefietst, waar we dus wel rekening mee moesten houden. Maar het was zeker een knappe prestatie!

In Valkenburg zijn we over de Cauberg gefietst en vanaf daar ging de tocht naar Maastricht! Tot die tijd is de weg niet droog geweest. In Maastricht zijn we bij het NH-hotel gestopt, hier hebben we de GPS ingeleverd, en zijn onder begeleiding van politie over de ring naar de Grote Markt gebracht. Dit was toch wel een aparte ervaring, met 3 fietsers onder begeleiding van 2 politiemotoren het laatste stuk afleggen!

Al met al een bijzondere ervaring! Weinig geslapen en veel gezien. Ook super dat José en Ronald er telkens met de bus achteraan hebben gereden! En zeker de complimenten aan de organisatie, want het was allemaal goed geregeld! Dus op naar volgend jaar met z’n allen!

Het finishteam met Ronald, Theodora, Rianne, Mariët en José

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


een × = 2

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>