Pech voor Judith in Omloop der Kempen

In de Omloop der Kempen dikke pech voor Judith. In haar ‘thuiswedstrijd’ moest ze na een val de wedstrijd verlaten. Helaas is ze een voor flinke tijd uit de running.. Beterschap!
Haar verhaal:

In de Omloop der Kempen wilde ik goed presteren. Knallen. Met de benen spreken. Na het mega-flut-pech-pokkejaar 2011, zou ik in 2012 weer presteren. Niet vallen, maar fietsen!
Op een parcours waar ik de afgelopen anderhalfjaar mijn trainingskilometers had gemaakt, wilde ik proberen te verrassen en een basis te maken voor het Kempenpersklassement. Na 60 kilometer pannenkoeken achterin, besloot ik eindelijk eens naar voren te rijden. Echt hard was het nog niet gegaan, maar de kassei-stroken kwamen er aan; het kon wel eens gaan breken. Maar het enige wat brak waren mijn armen en kaak. Iemand viel voor mij, waarna ik een ultramicroseconde had om te beslissen wat ik met mijzelf en mijn fiets deed. Niets. Met een snoekduik landde ik met getrekte armen en uitgestoken bakkes plat op het asfalt. Bam.

Binnengebracht worden op je eigen Eerste Hulp is NIET leuk, maar nog minder leuk is de diagnose die je krijgt. Alhoewel ik die natuurlijk al lang had gesteld, na het niet meer normaal kunnen praten, bloed dat uit mn mond liep, vullingen die ik boven mijn tanden voelde staan en een involledige functie van mijn armen. De kaak op drie plekken gebroken en een spaakbeenfractuur bijderzijds; niet te filmen.

En dat in de eerste wedstrijd die in in de MC Donalds-kledij reed. De prachtige juich foto vooraf getuigde van veel zin en en een groot teamgevoel. Wat ook bleek uit Margriet haar reactie om niet door te koersen na het zien van mijn crash, maar mee te gaan naar het ziekenhuis / de ganse ploeg die mij na de finish in het ziekenhuis kwam opzoeken / het langs brengen van smoothies / en de vele kaartjes die ik heb ontvangen. Of ik ooit weer koers is de vraag, maar zo ja; dan wel in deze ploeg!!
Judith.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


acht × = 72

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>