Vuurdoop ploegleidersauto in Brainwash Ladies Tour

Foto: Rudie Ottens - www.ottie.nl

De auto van het Ronald McDonald huis Groningen damesteam was al even in het gebruik door de manager van het Huis en door de rensters. Echter de eerste officiële koers was de Brainwash Ladies Tour, waar de auto werd in gezet als neutrale auto. Mechanieker voor deze week was Florien Remmelts en chauffeur van haar was Ronald Top

1e etappe    Neerijnen – Neerijnen    108 km
De eerste etappe was even wennen en de auto uitproberen, want we reden voor het peloton.
Bij een vluchtpoging mag je achter de vluchters, zodat ze beschermd zijn door een neutrale auto. De rit was niet zo bijzonder, een mooie vluchtpoging van Willeke Knol leverde haar terecht de trui op van aanvallendste renster.

2e etappe    ploegentijdrit Dronten    34 km
We moesten achter een ploeg en dan evt. achterliggende rensters oppikken, zodat ze bij materiaalpech toch nog de finish bereikten en de volgende dan mogelijk nog te mogen starten.
Faren Honda team was het eerste team wat we volgde. Bij terug komst liep alles iets anders als gepland. Niet achter People’s Trust, maar we reden achter Skil-Argos. Zag er mooi en snel uit, gezien de 6e plaats klopte dat ook.

3e etappe    Leerdan – Leerdam        122 km
Vandaag 2 gasten in de auto. Sofie van Horik, eens gastrenster bij ons geweest en verder hadden we een sponsor van de Brainwash Ladies Tour bij ons (tevens onze sponsor) Ultima Bikewear Dirk Jansen http://www.ultima-bikewear.com/
Een mooie wedstrijd over de dijkjes heen. Eind van de wedstrijd een kopgroep, na initiatief van o.a. Marianne Vos. Een geweldige belevenis om eens van zo dichtbij alles mee te maken.
Zoiets is toch anders als achter het peloton te rijden. De sponsor viel met de neus in de boter natuurlijk. Dit heeft hij nog even gefilmd.    http://www.facebook.com/#!/photo.php?v=3672766653621
Ontsnapping lukte niet tot eind, maar Marianne werd nog 2e in peloton.

4e etappe    Zaltbommel – Zaltbommel    122 km
’s Morgens eerst de auto even gewassen, zodat het weer blinkt.
Vandaag de eerste auto achter het peloton. Eerst jury, dan de dokter en dan wij.
Lek bij Jan van Arckel, wetend dat ze achterin de rij rijden. Is het ideale moment na een bocht daar. Florien uit de auto. Snel een wiel aan Moniek Tenniglo, ze komt zeer keurig terug tussen de auto’s. Goed gedaan Florien.

5e etappe    Bergeijk – Bergeijk        126 km
Vandaag de eerste neutrale auto, de eerste kopgroep is voor de andere auto. Maar we hebben geluk. Een 2e grote groep ontsnapt en we worden achter deze groep gezet. Andere ploegleiders moeten er tussenuit en vlak daarna mogen ze er allemaal bij. Erg hectisch, maar op dat moment moet ik achter hun rijden. 5 minuten later moeten de auto’s er tussen uit en zitten wij weer achter de jury. Het gat bleef groot genoeg, zodat wij neutraal bleven rijden tot aan de finale. Erg dorstig weer, gelukkig waren we goed voorbereid en hadden we genoeg bidons met water bij ons. Renster na renster komt om een bidon vragen. Zo is het mooi werken, want je kunt velen helpen. In de finale nog lek. Florien eruit, maar het moest snel.
Ik schreeuw Florien in de auto, want ik kan nog net voor het peloton weg. Mooie etappe.
’s Avonds de auto weer gepoetst, want met deze sponsors moet de auto netjes zijn.

6e etappe    Bunde – Berg en Terblijt    96 km
Vandaag weer vooruit, dus voorbereidingen. Bidons bij Dolmans – Boels en Rabobank geregeld. Een auto vol water vanwege het warme weer.
Helaas de eerste kopgroep zit ik eigenlijk 5 seconde achter en afspraak is dan dat de andere auto de volgende kopgroep pakt. De hele dag vooruit gereden en niks gedaan.
Toch wel bijzonder geweest, want de auto kwam vlak langs het Ronald McDonald Kindervallei te Valkenburg. Toch het logo van het Kinderfonds dat dichtbij 1 van hun huizen kwam.

Na afloop van de Brainwash Ladies Tour gewonnen door Marianne vos. Snel afscheid genomen van Florien en Anouk. Weer naar huis. Na een mooie week en veel complimenten gekregen over de mooi bestickerde auto. Door: Ronald Tops


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


+ drie = 10

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>