Omloop van de Schermer

Afgelopen weekend stonden er 104 km’s op het programma in de buurt van Schermer (Noord-Holland). Aan de start stonden: Astrid, Kim, Ivana, Trieneke, Elise, Margriet, Yvonne en ik (Hilde). Deze koers staat bekend om de smalle wegen en veel wind. Het was deze keer ook raak. Na 20km was daar de eerste valpartij waarna de wedstrijdleiding besloot om de koers te neutraliseren! Dat vonden we allemaal erg eigenaardig, omdat het natuurlijk veel invloed op het wedstrijdverloop heeft. Een aantal km’s later ontstond wederom een valpartij waarna de koers gewoon werd voortgezet. Het veld lag uitelkaar en Yvonne, Trieneke en Ivana konden zich voorin handhaven. Helaas zat de rest achter de valpartij (waar Elise nog even bij was gaan liggen) waardoor grote achterstand werd opgelopen. Kim en ik kwamen met veel moeite terug in de groep toen bleek dat de slag was gevallen en er een kopgroep van +/-20 rensters was ontsnapt. Yvonne sloop in eerste instantie mee met de kopgroep, maar viel later toch terug in de achtervolgende groep die vrijwel de gehele wedstrijd op 1min achterstand heeft gereden. Dat was erg jammer natuurlijk! Daarachter reden Elise, Margriet en Astrid te bikkelen om het gat naar de voorgaande groep kleiner te laten worden. Uiteindelijk werd de wedstrijd voor ons niet heel spannend meer en zijn we in de achtervolgende groep gefinished. We hebben deze km’s weer in de benen en kijken uit naar de volgende koers: http://www.omloopderkempen.nl/

Klassering Schermer

Trieneke: 29e

Hilde: 31e

Kim: 36e

Yvonne: 39e

Ivana: 43e


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


6 − vier =

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>