‘Gronings tweedaagse': Ronde van Noordhorn en De Bult van Usquert

groningse-vlag-groningen-provincie_4

De NWVG had dit jaar de Ronde van Noordhorn en de Bult van Usquert in één weekend gepland, een Groningse tweedaagse. Zaterdagavond werd gestart met de ronde van Noordhorn. Klinkers, drempels, vals plat en lastige bochten maken het korte rondje van Noordhorn zwaar.

Ivana, Rianne en Mariët werden als plaatselijke rensters vooraan opgesteld. (zie ook de artikelen uit de streekkrant, op deze site). Vanuit de start reden Judith Jelsma (People’s Trust) en Danielle Bekkering (NWVG) direct weg, hier reageerde Ivana goed op en de kopgroep van drie was vanaf de eerste ronde gevormd.

Trieneke, Janneke en Nicole Vernhout (Swabo) wisten na de eerste premiesprint los te komen van het peloton en besloten samen door te rijden naar de kopgroep. Volle bak werd er 8 minuten lang gereden, want hoe mooi zou het zijn, een kopgroep van 6 met 3 McLadies. Dit zag het achterliggende peloton niet zitten, dus ook zij gingen volle bak in de aanval. Janneke en Trieneke werden teruggepakt en het gat naar de kopgroep werd ook verkleind. Uiteindelijk werden zij ook ingelopen. De strijdlustige aanval had er wel voor gezorgd dat er nog maar 15 dames in het peloton zaten. De strijd begon opnieuw. Weer sprong Danielle Bekkering weg samen met een dame van People’s Trust. Ze sloegen een flink gat. Janneke reageerde netjes en zette de aanval in. Ze wist de oversteek te maken maar….… in de bocht na de finish was een valpartij gebeurd. Hoewel de twee koplopers door konden rijden, kon Janneke niet meer remmen en kwam ten val. Janneke zelf kwam er goed van af… haar fiets iets minder en daarom moest Janneke vol adrenaline de strijd staken. Erg jammer!!!

De koers ging verder maar het moraal van Ivana en Trieneke zakte wel. Er werden nog wel wat premies gepakt maar een podiumplek zat er niet meer in.

Uitslag: Ivana 9, Trieneke 11, Simone 25, Mariët 32. Inge Ruth en Harriët kwamen ten val en Rianne moest ivm ziekte de koers verlaten. Janneke ging met de pechprijs naar huis.

 

Nog stijf van de Ronde in Noordhorn stonden we zondag aan de start in Usquert. Het was warm 28 graden! Aan de start stond ongeveer hetzelfde peloton als in Noordhorn. De koers begon rustig met wat aanvallen die weer werden ingelopen. Na een half uur koers demarreerde Trieneke en hierop reageerde Geerte Hoeke van de NWVG. Alleen moesten de dames toen nog wel 27 ronden rijden! Met goed afstopwerk van de Mcladies en de NWVG kregen de dames al snel een gat van 40 seconden. Dit liep uiteindelijk uit tot 50 seconden. Zouden de dames het gaan redden? Het peloton zetten de laatste 10 ronden de aanval in en kwamen al dichterbij…. De bel voor de laatste ronde werd geluid, de dames lagen nog enkele seconden voor op het peloton.. maar 300 meter voor de finish werden ze in de sprint teruggepakt. Voor Trieneke en Geerte natuurlijk erg zuur!! Als je een uur op kop hebt gereden!! Als troost voor het team wist Janneke gelukkig in de sprint nog wel een podiumplek te pakken, 3de!

Uitslag: Janneke 3, Trieneke 12, Simone 18, Margriet 26, Ivana 29.

Reacties zijn gesloten.