Yvonne districtskampioen!

dk03

Op tweede pinksterdag vindt traditiegetrouw de strijd plaats om het districtskampioenschap. Vandaag stonden de elite en amateur dames om 9:00u aan het vertrek in Havelte voor een koers van 60km. Voor de Macladies stonden Alike, Astrid, Elise, Ivana, Margriet, Mariët, Trieneke en Yvonne aan de start.

Tijdens de koers werd er alert gereden, waardoor er geen enkele ontsnapping een kans kreeg zonder een groene M erbij. Na 4 ronden bleek een groepje van 6 een gat te kunnen slaan wat groot genoeg was om weg te blijven. Namens onze ploeg zat sprintkanon (en kampioen van afgelopen jaar) Yvonne erbij, dus de andere meiden konden daarachter vol vertrouwen verder koersen. De kopgroep had al snel een voorsprong van 30 sec. en is buiten bereik van het peloton gebleven.

Met nog 2 ronden te gaan probeerde Ivana nog een gat te slaan met het peloton en zo naar de kopgroep te springen, maar het gat naar de kopgroep was dusdanig groot dat de kopgroep buiten bereik van Ivana en het peloton bleef. Op de meet sprintte Yvonne vakkundig naar de eindzege voor Anouska Koster en Linda Ringlever.

 

De uitslag:
Yvonne: 1e
Trieneke: 9e
Elise: 17e
Margriet: 18e
Astrid: 20e
Mariët: 28e
Alike: 32e
Ivana: 33e


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


acht − = 7

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>