Novilon Eurocup

Zondagochtend liep de wekker al weer vroeg af om naar Coevorden te vertrekken, voor de volgende wedstrijd. De Novilon Eurocup, 140 km, onderdeel van de Ronde van Drenthe. Aangezien op zaterdag een wereldbeker wedstrijd werd verreden in de ronde van Drenthe stonden er veel wereldtoppers aan de start. Wij stonden met vijf dames aan de start: Ivana, Danielle, Mareille, Leonie en Trieneke. Annet moest gisteren de strijd in Strijen staken in verband met schouder en rugklachten en kon daarom vandaag niet starten, helaas.
De VAM berg en 5 kasseienstroken maakten onderdeel uit van het parcours. De route hadden we verkend en we wisten wat ons te wachten stond. Alleen waren de we de flinke wind van vandaag een beetje vergeten. De koers kwam al snel op de kant! En als je dan te ver van achteren zit is het flink afzien om er bij te blijven. De koers valt na de tweede kasseienstrook in groepen uiteen. Ivana zit het meest van voren en haar groepje wordt na 115 km uit koers gehaald. Danielle en Trieneke mogen de laatste kasseienstrook links laten liggen, zij worden na 80 km uit koers gehaald. Alleen moesten zij toen nog wel van Exloo naar Coevorden terugfietsen :-( Gelukkig wel met een warm jasje die de ouders van Danielle bij zich hadden en in Exloo stonden te kijken.
Het was een zware koers! Dat blijkt ook wel uit de uitslag, van de 160 dames die zijn gestart zijn er 41 gefinished. Kirsten Wild ging met de winst aan de haal voor Shelley Olds en Emma Johansson.

Reacties zijn gesloten.