Verslag Oud Vossemeer, Huijbergen en Middelstum

Op zaterdag 22 en zondag 23 maart waren de dames in 3 verschillende wedstrijden actief. Een groepje met Annet, Ivana, Trieneke, Mareille en Danielle was afgereisd naar Brabant voor een 2 tal criteriums. Wat dichter bij huis werd er zondag in Middelstum een ICW verreden.

Zaterdag in Oud Vossemeer stonden er +/-80 dames aan de start, waaronder de nodige profs. Van begin af aan was het een pittige wedstrijd, mede veroorzaakt door een lastig parcours met een winderig dijkje. Al vrij snel vormden de profs een kopgroep van 5. Hierachter probeerde Trieneke met een aantal andere clubdames het gat te dichten. Later kwamen Annet en Ivana haar hierin ondersteunen. De kopgroep bleek helaas te ver weg. Daniëlle had het zwaar, maar kon wel in het peloton blijven.  Mareille probeerde tevergeefs verder naar voren te komen en moest het peloton laten gaan, toen zij op het kantje kwam. Uiteindelijk zijn er maar 48 dames gefinisht.

Uitslag:

15e Ivana

18e Trieneke

29e Annet

48e Daniëlle

 

Zondag in Huijbergen stond er ook een groot peloton dames aan de start, +/- 90 deelneemsters, waaronder een bijna voltallig rabobank team. Na 1,5 ronde vond er een valpartij plaats in de voorste gelederen van het peloton, waar Trieneke en Annet bij betrokken waren, maar ook Lucinda Brand de huidige Nederlands kampioene. Annet kon na een ronde vergoeding weer aansluiten in het peloton, met alleen lichte materiële schade. Trieneke had helaas niet genoeg aan 1 ronde vergoeding, maar mocht na reparatie van haar materiaal wel weer aansluiten van de jury. De overige dames hebben attent voorin gekoerst en meegeholpen met het terughalen van de kopgroep van vier. Ivana springt nog mee met een groep van 11 dames die enige tijd wegblijven, maar uiteindelijk wel weer teruggepakt worden door het peloton. Daarna nog een goede reactie van Mareille, die mee springt met een groepje bestaande uit oa Vera Koedooder.  Ook zij worden echter weer teruggepakt door het peloton. Roxanne Kneteman weet een paar ronden voor het einde weg te springen en wint solo. Ivana weet zich netjes staande te houden in de sprint van het peloton en wordt uiteindelijk 6e.

 

Uitslag:

6e Ivana

22e Annet

25e Mareille

28e Daniëlle

70 Trieneke

 
Ook werd er zondag een ICW wedstrijd gereden in Middelstum. Hier waren 4 dames vertegenwoordigd; Hanneke, Margriet, Mariët en Rianne. Zeven rondjes goed voor 42 km en een peloton van een kleine twintig dames verschenen aan de start. Er stond een frisse wind, een waaier wedstrijd dus. Na enkele pogingen kon Margriet ervandoor met een groepje, Hanneke heeft dit gat dicht gereden en heeft helaas de strijd hierna moeten staken, i.v.m. een leeg gereden batterij. Er is uiteindelijk een groepje van een stuk of 8 rensters over gebleven. Na een mislukte poging van de NWVG dames om iemand weg te laten rijden kwam het uit op de sprint. Margriet is als vierde over de finish gekomen en Rianne als vijfde.

Reacties zijn gesloten.