Trieneke in de kopgroep in Ronde van Overijssel

8717699730_2254ff9bb3_o

De Ronde van Overijssel werd dit jaar op 2 mei voor het eerst georganiseerd voor de dames. Een wedstrijd over 145 km, met klimmetjes over de Sallandse Heuvelrug o.a. Holterberg, Lemelerberg en de Markelose berg.  Met start en finish in Rijssen.

Gezien de lange wedstrijdafstand begint de koers rustig. Na een uur koersen komen de vrouwen in actie. De eerste premiesprint is te verdienen in Vriezenveen. Direct daarna komt het peloton op de kant lang het kanaal tussen Vriezenveen en Daalerveen. Er weten drie dames te ontsnappen: Roxanne Kneteman (Rabo-Liv), Lisa Brennauer (Specialized Lululemon) en Sara Mustonen (Liv-Giant). Het peloton laat de drie dames weg rijden.

Trieneke:  ‘Ivana informeerde mij dat er drie dames zojuist waren weg gereden. In de verte zag ik ze nog rijden. Ik bedacht me niet en demarreerde uit het peloton. Het gat was eigenlijk te groot en ik dacht ook dat de poging tot niets zou leiden. Even later sloot Esra Tromp (Parkhotel Valkenburg) bij mij aan. Ondanks dat ik het meeste kopwerk moest verrichten was het toch fijn om samen naar de koploopsters toe te rijden. De jury informeerde ons dat het tijdsverschil met de kopgroep kleiner werd en met het peloton groter. Geluk bij een ongeluk kwamen Sara en Lisa in de kopgroep ten val. Toen zij weer op de fiets zaten, konden wij, na een achtervolging van 10 km,  aansluiten bij de kopgroep! Het was gelukt, maar nu nog 100 km koers!!’

Ploegleider Ronald heeft de dag van zijn leven. Een renster van zijn team is mee in de kopgroep in een 1.1. UCI koers. Vanuit de auto zorgt hij voor eten, drinken en de nodige adviezen. De voorsprong blijft lang boven de twee minuten.

Sara Mustonen krijgt het advies van de ploegleider om niet meer mee te draaien. Zo kan ze zich hierdoor sparen voor de sprint. Tevens heeft het Giant team Kirsten Wild nog als troef in het peloton. Als de kopgroep weer teruggepakt zou worden dan kan het sprintkanon Wild voor de massasprint gaan. Trieneke draait netjes mee in de kopgroep. 25 km voor het einde komt het peloton op stoom . Het Liv-Giant team rijdt volle bak naar Rijssen op weg naar de kopgroep.

Trieneke: ‘Na 120 km koers was de voorsprong nog 2:30 minuten. Een klein beetje hoop begon te komen. Een plek bij de eerste vijf in een 1.1. UCI koers… Maar deze hoop verdween toen we iets voor Rijssen te horen kregen dat het peloton eraan kwam stormen. In korte tijd was het verschil terug gelopen van 2:30 naar 1:30 minuten. De kopgroep werd onrustig en verschillende demarrages van Lisa en Roxanne volgden. Het beste was er bij Esra en mij wel af en we moesten de dames laten gaan. De laatste 10 km werd ik opgeslokt door het peloton. Ik ben strijdend ten onder gegaan’.

Het peloton weet 700 meter voor de finish Roxanne Kneteman nog bij te halen. Lisa Brennauer weet de koers nipt voor het peloton te winnen!

Uitslag: 33 Ivana, 34 Danielle, 62 Leonie,65 Kim, 77 Trieneke

Reacties zijn gesloten.