Trieneke 2e in Koga ronde van Zuidoost Friesland

podium zo friesland

Zaterdag is Trieneke knap als 2e geëindigd in de Koga ronde van Zuidoost Friesland, een klassieker over 120 km, in omgeving Appelscha.

Gedurende de koers waren onze dames zeer actief en gingen o.a Ivana, Leonie, Annet en Trieneke regelmatig in de aanval. Echter alle aanvallen werden weer teniet gedaan. In de laatste 15 km wist Trieneke toch met een groep van

lagen.4 dames weg te rijden. Deze groep nam een voorsprong van 25 seconden op het peloton en bouwde deze uit tot 40 seconden, met nog drie kilometer te gaan. Het werd een spannende sprint tussen Lotte van Hoek (Jan van Arckel) en Trieneke, die de sprint al van ver aan ging, helaas werd Trieneke op de meet verslagen. Desalniettemin een hele mooie podiumplek in een klassieker voor Trieneke.

De uitslag: 2 Trieneke, 20 Leonie, 28 Kim, 31 Danielle, 37 Ivana, 42 Annet, 56 Hanneke, 61 Inge Ruth, 65 Simone, 66 Astrid, 75 Mareille, 85 Margriet

 

Ook stond er vandaag nog een criterium op de kalender in het Overijsselse Rijssen, helaas had de organisatie hevige concurrentie van de klassiekers in Nederland en België. Met een klein deelnemersveld aan de start werd er besloten tot het rijden van 2 wedstrijden: een afvalkoers en een criterium. Namens ons team Linda aan de start. De afvalrace leverde een nette 5e plek op, maar het criterium was helaas wat minder; 8e. Dit leverde een 7e plek op in het eindklassement. De winst ging in beide onderdelen naar Sandra van Veghel (Wv Schijndel).

Foto: Rudie Ottens- www.ottie.nl

Reacties zijn gesloten.